Enchiladas med egengjord tacosås
Enchiladas med egengjord tacosås
Enchiladas med egengjord tacosås

Enchiladas med egengjord tacosås

849154429570009
Färsfyllning:1 gul lök2 msk neutral olja1 fp nötfärs, ca 500 g1 vitlöksklyfta½ fp tacokryddmix, 15 g1 tsk salt½ fp majs, 190 gEnchiladas: 1 msk neutral olja1 fp riven ost, 150 g1 fp tortillabröd, 8 stTacosås:1 fp krossade tomater, 390 g½ fp tacokryddmix, 15 g1 tsk honung2 krm saltSallad:1 romansallad½ fp majs, 190 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillvärme. Ta fram en stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och skål. 2. Färsfyllning: Skiva gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, nötfärs, pressad vitlök, tacokryddmix, salt och avrunnen majs på medelhög värme i 6 min.3. Enchiladas: Smörj formen med neutral olja. Blanda ner hälften av riven ost i färsblandningen. Fördela fyllningen på alla tortillabröd. Rulla ihop bröden och placera i ugnsformen. Strö över resterande riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 10 min.4. Tacosås: Tillsätt krossade tomater, tacokryddmix, honung och salt i kastrullen och koka på svag värme i 5 min. 5. Sallad: Strimla romansallad och blanda med avrunnen majs i skålen.6. Servera enchiladas med tacosåsen och salladen.