Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås
Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås
Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås

Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås

949385674440008
Falafel1 fp falafelmix, 200 g 2 dl vatten½ dl neutral oljaCitrussyrad rödkål1 rödlök1 fp strimlad rödkål, 250 g1 citron1 msk honung2 msk olivolja½ tsk saltVitlökssås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk oregano2 krm salt1 gurka 1 paprika1 fp orientaliska bröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram två bunkar, en mindre skål en stekpanna och ett fat.2. Falafel: Blanda hela förpackningen falafelmix med kallt vatten i den ena bunken, rör ordentligt. Låt mixen stå och svälla i ca 30 min.3. Citrussyrad rödkål: Skiva rödlök i tunna skivor och blanda med rödkål i den andra bunken. Tillsätt finrivet skal och saft från citron, honung, olivolja och salt. Blanda allt väl (krama gärna kålen med händerna).4. Vitlökssås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, oregano och salt i den lilla skålen.5. Grönsaker: Skär gurka i långa stavar, strimla paprika och lägg på fatet.6. Falafel forts: Hetta upp stekpannan med neutral olja. Klicka sedan falafelbollar direkt i stekpannan (tips är att använda ett kaffemått eller ett matskedsmått med falafelsmet). Stek falafelbollarna frasiga på medelhög värme i ca 5 min.7. Ställ fram den citrussyrade rödkålen, vitlökssåsen och grönsakerna på bordet. Fyll varsitt bröd med falafel och de olika tillbehören.