Falafelsallad med vitlök- och myntalabneh
Falafelsallad med vitlök- och myntalabneh
Falafelsallad med vitlök- och myntalabneh

Falafelsallad med vitlök- och myntalabneh

949305389420008
Falafel1 fp falafelmix, 200 g 2 dl vatten3 msk neutral olja1 fp quinoa, 250 g Sötpotatis1 sötpotatis1 msk olivolja½ tsk salt2 krm cayennepepparQuinoasallad1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp persilja, 20 g 1 ½ msk olivolja1 msk vitvinsvinäger2 krm salt1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, kastrull, ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna och skål.2. Falafel: Blanda hela förpackningen falafelmix med kallt vatten i bunken, rör ordentligt. Låt mixen stå och svälla i ca 20-30 min.3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.4. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar och blanda med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.5. Falafel forts: Hetta upp stekpannan med neutral olja. Klicka sedan falafelbollar direkt i stekpannan (tips är att använda ett kaffemått eller ett matskedsmått med falafelsmet). Stek falafelbollarna frasiga på medelhög värme i ca 5 min.6. Sallad: Tärna paprika, halvera körsbärstomater och grovhacka persilja. Blanda grönsakerna, persiljan, den kokta quinoan, den rostade sötpotatisen, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera falafeln med quinoasalladen och labnehsåsen.