Fänkålsoppa med krämig räkmacka
Fänkålsoppa med krämig räkmacka
Fänkålsoppa med krämig räkmacka

Fänkålsoppa med krämig räkmacka

649934714170008
Soppa1 fänkål½-1 gul lök2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta3 ½ dl vatten1 msk grönsaksbuljong (alt. 1 tärningar)1 msk vitvinsvinäger½ fp crème fraiche, 1 dl½ tsk saltRäksmörgås1 fp räkor, 400 g½ fp crème fraiche, 1 dl½ citron½ fp gräslök, 10 g1 krm salt1 krm svartpepparServering & topping½ fp gräslök, 10 g1 minigurka½ citron2 st rågbröd
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, sil och en stavmixer. Ställ fram alla ingredienser.2. Soppa: Strimla fänkål och lök grovt. Hetta upp kastrullen med neutral olja och stek grönsakerna på medelhög värme i 2-3 min. Tillsätt pressad vitlök och stek ca 2 min till. Häll i vatten, buljong och vinäger, och låt småkoka ca 10 min.3. Hacka gräslök, skiva minigurka och klyfta citron.4. Räksmörgås: Häll av räkorna i silen. Pressa och krama ur räkorna ordentligt. Lägg sedan räkorna i bunken och blanda med gräslöken, crème fraiche, citronsaft, salt och peppar.5. Soppa forts: Tillsätt crème fraiche och salt. Mixa slät med stavmixer.6. Servering och topping: Fördela räkröran på rågbröden, garnera med gurkskivorna och citronklyftorna. Toppa soppan med resten av gräslöken.