Fänkålsoppa med krämig räkmacka
Fänkålsoppa med krämig räkmacka
Fänkålsoppa med krämig räkmacka

Fänkålsoppa med krämig räkmacka

649934204120008
Soppa2 fänkål1 gul lök2 msk neutral olja2 vitlöksklyftor7 dl vatten2 msk grönsaksbuljong (alt. 2 tärningar)1 msk vitvinsvinäger½ fp ricotta, 125 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl ½ tsk saltRäksmörgås1 fp räkor, 540 g½ fp ricotta, 125 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl½ citron½ fp gräslök, 10 g1 krm salt1 krm svartpepparServering & Topping½ fp gräslök, 10 g½ citron4 st rågbröd
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, sil och en stavmixer. Ställ fram alla ingredienser. 2. Soppa: Strimla fänkål och lök grovt. Hetta upp kastrullen med neutral olja och stek grönsakerna på medelhög värme i 2-3 min. Tillsätt pressad vitlök och stek ca 2 min till. Häll i vatten, buljong och vinäger, och låt småkoka ca 10 min. 3. Hacka gräslök och klyfta citron.4. Räksmörgås: Häll av räkorna i silen. Pressa och krama ur räkorna ordentligt. Lägg sedan räkorna i bunken och blanda med gräslöken, ricotta, lätt crème fraiche, citronsaft, salt och peppar.5. Soppa forts: Tillsätt ricotta, lätt crème fraiche och salt. Mixa slät med stavmixer.6. Servering: Fördela räkröran och citronklyftorna på rågbröden. Toppa soppan med resten av gräslöken.