Fänkålssoppa med krämig räkmacka
Fänkålssoppa med krämig räkmacka
Fänkålssoppa med krämig räkmacka
Fänkålssoppa med krämig räkmacka
Fänkålssoppa med krämig räkmacka
Fänkålssoppa med krämig räkmacka

Fänkålssoppa med krämig räkmacka

649934204120008
Soppa2 fänkål1 gul lök2 msk neutral olja2 vitlöksklyftor7 dl vatten2 msk grönsaksbuljong (alt. 2 tärningar)1 msk vitvinsvinäger½ fp ricotta, 125 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl ½ tsk saltRäksmörgås1 fp gräslök, 20 g1 fp räkor, 540 g½ fp ricotta, 125 g½ fp lätt crème fraiche, 1 dl½ citron1 krm salt1 krm svartpepparServering och Topping½ citron4 st rågbröd
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, sil och en stavmixer. Ställ fram alla ingredienser.2. Soppa: Strimla fänkål och lök grovt. Hetta upp kastrullen med neutral olja och stek grönsakerna på medelhög värme i 2-3 min. Tillsätt pressad vitlök och stek i ca 2 min till. Häll i vatten, buljong och vinäger, och låt småkoka ca 10 min.3. Räksmörgås: Hacka gräslök. Häll av räkorna i silen. Pressa och krama ur räkorna ordentligt. Lägg sedan räkorna i bunken och blanda med hälften av gräslöken, ricotta, lätt crème fraiche, saft från en halv citron, salt och peppar.4. Soppa forts: Tillsätt ricotta, lätt crème fraiche och salt. Mixa slät med stavmixer.5. Servering: Fördela räkröran och citronklyftorna på rågbröden. Toppa soppan med resten av gräslöken.