


Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
649894682090002Färsbiffar1 gul lök1 fp blandfärs, ca 500 g1 ägg2 msk ströbröd1/2 tsk salt2 krm svartpeppar½ msk oregano2 msk olivoljaGrynsallad1 fp couscous, 250 g1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp babyspenat, 65 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger2 krm saltBasilikasås1 fp basilika, 20 g1 vitlöksklyfta1 fp crème fraiche laktosfri, 2 dl½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, kastrull, stavmixer och mixerbunke och en salladsskål.2. Färsbiffar: Hacka gul lök. Blanda löken med blandfärs, ägg, ströbröd, salt, svartpeppar och oregano i bunken. Forma smeten till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna genomstekta på medelhög värme i ca 4 min/ sida.3. Koka couscous tillsammans med buljongpulver (alt. tärning) enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Basilikasås: Strimla blad och stjälkar från basilika. Mixa basilikan med vitlök, crème fraiche och salt till en slät sås i mixerbunken. 5. Grynsallad: Halvera körsbärstomater. Blanda tomaterna med couscousen och babyspenat i salladsskålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt. 6. Servera biffarna nystekta med grynsalladen och basilikasåsen.