Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås

Färsbiffar med grynsallad och basilikasås

649894682090002
Färsbiffar1 gul lök1 fp blandfärs, ca 500 g1 ägg2 msk ströbröd1/2 tsk salt2 krm svartpeppar½ msk oregano2 msk olivoljaGrynsallad1 fp couscous, 250 g1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp babyspenat, 65 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger2 krm saltBasilikasås1 fp basilika, 20 g1 vitlöksklyfta1 fp crème fraiche laktosfri, 2 dl½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, kastrull, stavmixer och mixerbunke och en salladsskål.2. Färsbiffar: Hacka gul lök. Blanda löken med blandfärs, ägg, ströbröd, salt, svartpeppar och oregano i bunken. Forma smeten till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna genomstekta på medelhög värme i ca 4 min/ sida.3. Koka couscous tillsammans med buljongpulver (alt. tärning) enligt anvisningarna på förpackningen.4. Basilikasås: Strimla blad och stjälkar från basilika. Mixa basilikan med vitlök, crème fraiche och salt till en slät sås i mixerbunken.5. Grynsallad: Halvera körsbärstomater. Blanda tomaterna med couscousen och babyspenat i salladsskålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt.6. Servera biffarna nystekta med grynsalladen och basilikasåsen.