Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås
Färsbiffar med grynsallad och basilikasås

Färsbiffar med grynsallad och basilikasås

449335858280000
Färsbiffar1 gul lök1 fp blandfärs, ca 250 g1 ägg2 msk ströbröd2 krm salt1 krm svartpeppar2 tsk oregano2 msk olivolja1 fp couscous, 125 g1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)Basilikasås1 fp basilika, 20 g1 vitlöksklyfta1 fp crème fraiche, 2 dl½ tsk saltGrynsallad1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp babyspenat, 65 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, kastrull, stavmixer och mixerbunke och en salladsskål.2. Färsbiffar: Hacka gul lök. Blanda löken med blandfärs, ägg, ströbröd, salt, svartpeppar och oregano i bunken. Forma smeten till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna genomstekta på medelhög värme i ca 4 min/ sida.3. Koka couscous tillsammans med buljongpulver (alt. tärning) enligt anvisningarna på förpackningen.4. Basilikasås: Strimla blad och stjälkar från basilika. Mixa basilikan med vitlök, crème fraiche och salt till en slät sås i mixerbunken.5. Grynsallad: Halvera körsbärstomater och blanda med couscousen och babyspenat i salladsskålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger och salt.6. Servera biffarna nystekta med grynsalladen och basilikasåsen.