Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost
Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost
Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost

Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost

449274922230003
Rostade grönsaker:1 zucchini1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp fetaost, 150 g1 msk olivolja (till körsbärstomater och fetaost)1 krm svartpeppar½ msk olivolja (till zucchini)½ tsk salt1 fp färsk pappardellepasta, 250 g½ citron1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 dl pastavatten1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, serveringsskål, kastrull och två bunkar. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan. 2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i skivor. Blanda körsbärstomater med smulad fetaost, olivolja och svartpeppar på ena sidan av plåten. Lägg zucchinin på andra sidan av plåten och ringla över olivolja och salt. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min. 3. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten. 4. Blanda pastan med de rostade grönsakerna, olivolja, citronsaft, pressad vitlök och pastavattnet i kastrullen. Servera med salladen.