


Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost
449274922230003Rostade grönsaker:1 zucchini1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp fetaost, 150 g1 msk olivolja (till körsbärstomater och fetaost)1 krm svartpeppar½ msk olivolja (till zucchini)½ tsk salt1 fp färsk pappardellepasta, 250 g½ citron1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 dl pastavatten1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, serveringsskål, kastrull och två bunkar. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan. 2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i skivor. Blanda körsbärstomater med smulad fetaost, olivolja och svartpeppar på ena sidan av plåten. Lägg zucchinin på andra sidan av plåten och ringla över olivolja och salt. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min. 3. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten. 4. Blanda pastan med de rostade grönsakerna, olivolja, citronsaft, pressad vitlök och pastavattnet i kastrullen. Servera med salladen.