Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost

Färsk pasta med rostade grönsaker och fetaost

249274902260007
2 fp färsk pappardellepasta, 500 gRostade grönsaker:1 zucchini1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp fetaost, 150 g1 msk olivolja (till körsbärstomater och fetaost)1 msk olivolja (till zucchini och paprika)2 krm svartpeppar½ tsk saltParmesankräm:1 fp persilja, 20 g1 fp riven parmesan, 50 g½ citron1 dl olivolja2 vitlöksklyftor2 krm svartpeppar½ tsk salt1 fp salladsmix, 150 g2 dl pastavatten
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, serveringsskål, kastrull och två bunkar. 2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i skivor. Skär paprika i bitar. Blanda körsbärstomater med smulad fetaost, olivolja och svartpeppar på ena sidan av plåten. Lägg zucchinin och paprikan på andra sidan av plåten och ringla över olivolja och salt. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min. 3. Parmesankräm: Hacka persilja. Vispa samman riven parmesan i bunken med persiljan, saften och skalet från citron, olivolja, pressade vitlöksklyftor, svartpeppar och salt. 4. Pasta: Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavattnet i bunken.5. Blanda pastan med parmesankrämen, tomaterna och pastavattnet i kastrullen. Toppa pastan med de rostade grönsakerna. Servera med salladen.