Färsk salsiccia med rostad brysselkål och saffransaioli
Färsk salsiccia med rostad brysselkål och saffransaioli
Färsk salsiccia med rostad brysselkål och saffransaioli

Färsk salsiccia med rostad brysselkål och saffransaioli

549365034680004
Rostad potatis och brysselkål1 fp potatis, 900 g1 fp brysselkål, 500 g2 msk neutral olja1 tsk salt1 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar1 fp salsiccia, 350 gApelsin och saffransaioli1 fp aioli, 220 ml1 apelsin (skal)1 fp saffran, 0,5 gSallad1 apelsin1 fp gemsallad, 160 g1 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten skål och en salladsskål eller fat.2. Rostad potatis och brysselkål: Dela potatis och brysselkål (plocka bort tråkiga blad). Blanda med neutral olja, salt, paprikapulver och cayennepeppar på plåten. Snitta salsiccia och lägg ut bredvid potatisen och brysselkålen. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Apelsin och saffransaioli: Blanda aiolin med rivet skal från apelsin och saffran i skålen.4. Sallad: Skala och skär apelsinen i tunna skivor. Plocka salladsbladen. Blanda salladen, apelsinskivorna och olivolja i salladsskålen.5. Servera korven tillsammans med den rostade potatisen och brysselkålen, salladen och aiolin.