Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis

Fetaostbiffar med klyftpotatis

849494435780004
Klyftpotatis1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparFetaostbiffar1 fp fetaost, 150 g 1 ägg2 msk vetemjöl2 msk olivolja1 krm cayennepeppar½ dl ströbrödSås1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk oregano2 krm saltSallad1 paprika1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, två skålar, tallrik och stekpanna.2. Klyftpotatis: Skär potatis i 2 cm breda klyftor och blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20-25 min.3. Biffar: Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, 1 msk olivolja och cayennepeppar i bunken och rör om till en smet.4. Sås: Blanda matlagningsyoghurt, pressad vitlök, oregano och salt i den ena skålen.5. Biffar forts.: Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 4 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i ströbrödet. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida, så de blir gyllenbruna.6. Sallad: Tärna paprika och blanda med salladsmix i den andra skålen.7. Servera fetaostbiffarna med klyftpotatisen, såsen och salladen.