Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
849934193360001Fetaostbiffar2 fp fetaost, 300 g1 ägg3 msk vetemjöl1 msk olivolja (biffar)2 krm svartpeppar3 dl panko ströbröd2 msk olivolja (stekning)4 port. kvarngrynRödbetstzatziki1/5 fp förkokta rödbetor, 100 g 1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 msk olivolja½ tsk rosmarin1 tsk balsamvinäger½ tsk honung2 krm salt4/5 fp rödbetor, 400 g 1 minigurka1 fänkål1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, kastrull med lock, skål, serveringsfat, tallrik och stekpanna.2. Fetaostbiffar: Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, olivolja och svartpeppar i bunken och rör om till en smet.3. Koka kvarngryn enligt anvisning på förpackningen.4. Rödbetstzatziki: Skär förkokta rödbetor i 1 cm tärningar. Blanda rödbetorna, matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Blanda olivolja, rosmarin, balsamvinäger, honung och salt på fatet. Skär förkokta rödbetor, minigurka och fänkål i tunna skivor. Lägg upp strimlade morötter och salladsmix på fatet. Toppa med resten av grönsakerna.6. Biffar forts.: Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 8 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i pankon. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida, så de blir gyllenbruna.7. Servera biffarna med grynen, tzatzikin och salladen.