Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad
Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad

Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och sallad

849934193360001
Fetaostbiffar2 fp fetaost, 300 g1 ägg3 msk vetemjöl1 msk olivolja (biffar)2 krm svartpeppar3 dl panko ströbröd2 msk olivolja (stekning)4 port. kvarngrynRödbetstzatziki1/5 fp förkokta rödbetor, 100 g 1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 msk olivolja½ tsk rosmarin1 tsk balsamvinäger½ tsk honung2 krm salt4/5 fp rödbetor, 400 g 1 minigurka1 fänkål1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, kastrull med lock, skål, serveringsfat, tallrik och stekpanna.2. Fetaostbiffar: Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, olivolja och svartpeppar i bunken och rör om till en smet.3. Koka kvarngryn enligt anvisning på förpackningen.4. Rödbetstzatziki: Skär förkokta rödbetor i 1 cm tärningar. Blanda rödbetorna, matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Blanda olivolja, rosmarin, balsamvinäger, honung och salt på fatet. Skär förkokta rödbetor, minigurka och fänkål i tunna skivor. Lägg upp strimlade morötter och salladsmix på fatet. Toppa med resten av grönsakerna.6. Biffar forts.: Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 8 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i pankon. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida, så de blir gyllenbruna.7. Servera biffarna med grynen, tzatzikin och salladen.