Fish and chips med kapriskräm
149554402070004Ugnsrostad potatis1 fp potatis, 450 g 1 msk neutral olja1 tsk saltPanerad fisk½ dl vetemjöl½ tsk salt2 krm svartpeppar1 ägg1 dl ströbröd1 fp torskfilé, ca 300 g 2 msk neutral oljaKapriskräm½ fp kapris, 50 g1 fp aioli, 220 ml1 tsk dijonsenap1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tre djupa tallrikar, två skålar och en stekpanna.2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över neutral olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20 min.3. Panerad fisk: Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar i den ena tallriken, vispa upp ägg i den andra tallriken och lägg ströbröd i den tredje tallriken. Doppa torsken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet.4. Kapriskräm: Finhacka avrunnen kapris och blanda med aioli, dijonsenap och salt i den ena skålen.5. Panerad fisk forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek fisken på medelhög värme i 3-4 min/sida.6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i den andra skålen.7. Servera fisken med kapriskrämen, potatisen och salladen.