




Fish and chips med kapriskräm
149554402070004Ugnsrostad potatis1 fp potatis, 450 g 1 msk neutral olja1 tsk saltPanerad fisk½ dl vetemjöl½ tsk salt2 krm svartpeppar1 ägg1 dl ströbröd1 fp torskrygg, ca 250 g 2 msk neutral oljaKapriskräm½ fp kapris, 50 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tre tallrikar, två skålar och en stekpanna. 2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över neutral olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20 min. 3. Panerad fisk: Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på ena tallriken, vispa upp ägg på den andra tallriken och lägg ströbröd på den tredje tallriken. Doppa torskryggen först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. 4. Kapriskräm: Finhacka avrunnen kapris och blanda med matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och salt i skålen. 5. Panerad fisk – forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek fisken på medelhög värme i 3-4 min/sida. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera fisken med kapriskrämen, potatisen och salladen.