Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm

Fish and chips med kapriskräm

149554402070004
Ugnsrostad potatis1 fp potatis, 450 g 1 msk neutral olja1 tsk saltPanerad fisk½ dl vetemjöl½ tsk salt2 krm svartpeppar1 ägg1 dl ströbröd1 fp torskrygg, ca 250 g 2 msk neutral oljaKapriskräm½ fp kapris, 50 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tre tallrikar, två skålar och en stekpanna. 2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över neutral olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20 min. 3. Panerad fisk: Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på ena tallriken, vispa upp ägg på den andra tallriken och lägg ströbröd på den tredje tallriken. Doppa torskryggen först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. 4. Kapriskräm: Finhacka avrunnen kapris och blanda med matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och salt i skålen. 5. Panerad fisk – forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek fisken på medelhög värme i 3-4 min/sida. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera fisken med kapriskrämen, potatisen och salladen.