Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm

Fish and chips med kapriskräm

249934275190002
Ugnsrostad potatis1 fp potatis, 900 g 1 broccoli2 msk neutral olja1 tsk saltPanerad fisk1 dl vetemjöl1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 ägg1 msk vatten2 dl ströbröd1 fp torskfilé, ca 600 g 3 msk neutral oljaKapriskräm½ fp kapris, 50 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tre tallrikar, två skålar och en stekpanna. 2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis i klyftor. Skär broccoli i bitar och buketter. Lägg potatisen på plåten och ringla över neutral olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20 min. Tillsätt broccolin på plåten när 10 min återstår.3. Panerad fisk: Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på ena tallriken, vispa upp ägg med vatten på den andra tallriken och lägg ströbröd på den tredje tallriken. Doppa torskfilé först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. 4. Kapriskräm: Finhacka avrunnen kapris och blanda med matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och salt i skålen. 5. Panerad fisk – forts.: Hetta upp pannan med hälften av den neutrala oljan och stek fisken i två omgångar på medelhög värme i 2–3 min/sida. Tillsätt resten av oljan till andra omgången. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix rädisa/gul morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera fisken med kapriskrämen, potatisen, broccolin och salladen.