Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm
Fish and chips med kapriskräm

Fish and chips med kapriskräm

249934275190002
Ugnsrostad potatis1 fp potatis, 900 g 1 broccoli2 msk neutral olja1 tsk saltPanerad fisk1 dl vetemjöl1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 ägg1 msk vatten2 dl ströbröd1 fp torskfilé, ca 600 g 3 msk neutral oljaKapriskräm½ fp kapris, 50 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk dijonsenap1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tre tallrikar, två skålar och en stekpanna. 2. Ugnsrostad potatis: Skär potatis i klyftor. Skär broccoli i bitar och buketter. Lägg potatisen på plåten och ringla över neutral olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20 min. Tillsätt broccolin på plåten när 10 min återstår.3. Panerad fisk: Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på ena tallriken, vispa upp ägg med vatten på den andra tallriken och lägg ströbröd på den tredje tallriken. Doppa torskfilé först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. 4. Kapriskräm: Finhacka avrunnen kapris och blanda med matyoghurt, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap och salt i skålen. 5. Panerad fisk – forts.: Hetta upp pannan med hälften av den neutrala oljan och stek fisken i två omgångar på medelhög värme i 2–3 min/sida. Tillsätt resten av oljan till andra omgången. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix rädisa/gul morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera fisken med kapriskrämen, potatisen, broccolin och salladen.