Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad

Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad

149664673650006
1 fp glasnudlar, 100 gFish cakes1 lime (skal)1 fp koriander, 20 g 1 fp fiskfärs, ca 400 g 1 vitlöksklyfta1 ägg1 tsk salt½ tsk ingefära1 tsk sambal oelek ca 1 dl ströbröd (gärna panko)2 msk neutral oljaDressing½ dl fisksås½ lime (saft)1 ½ msk honungNudelsallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g ½ lime1 fp aioli, 230 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, skål, stort fat, tallrik och stekpanna.2. Koka glasnudlar i rikligt med vatten i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Fish cakes: Finriv skalet på lime. Finstrimla stjälkarna från koriander (spara bladen) och blanda med fiskfärs, pressad vitlök, ägg, salt, ingefära och sambal oelek i bunken. Låt smeten stå i kylen medan du fortsätter med de andra stegen.4. Dressing: Blanda fisksås med saften från lime och honung i skålen. 5. Nudelsallad: Blanda kålmix rödkål/grönkål med glasnudlarna på fatet eller i skålen. Blanda ner dressingen i nudelsalladen. Toppa med korianderbladen.6. Fish cakes forts.: Häll ut ströbröd (gärna panko) på tallriken. Forma smeten till ca 8 st små biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 min/sida. 7. Klyfta lime. Servera de nystekta fish cakes tillsammans med nudelsalladen, limeklyftorna och aioli.