Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad

Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad

149664673650006
1 fp glasnudlar, 100 gFish cakes1 lime (skal)1 fp koriander, 20 g 1 fp fiskfärs, ca 400 g 1 vitlöksklyfta1 ägg1 tsk salt½ tsk ingefära1 tsk sambal oelek ca 1 dl ströbröd (gärna panko)2 msk neutral oljaDressing2 msk japansk soja½ lime (saft)1 tsk honung½ fp vitkål/morot, 200 g Sås1 fp lätt crème friache, 2 dl ½ lime1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, två skålar, stort fat, tallrik och stekpanna.2. Koka glasnudlar i rikligt med vatten i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Fish cakes: Finriv skalet på lime. Finstrimla stjälkarna från koriander (spara bladen). Blanda limeskal och korianderstjälkar med fiskfärs, pressad vitlök, ägg, salt, ingefära och sambal oelek i bunken. Låt smeten stå i kylen medan du fortsätter med de andra stegen.4. Dressing: Blanda japansk soja med saften från en halv lime och honung i skålen.5. Nudelsallad: Blanda kålmix vitkål/morot med glasnudlarna på fatet eller i skålen. Blanda ner dressingen i nudelsalladen. Toppa med korianderbladen.6. Fish cakes forts.: Häll ut ströbröd (gärna panko) på tallriken. Forma smeten till ca 8 st små biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 min/sida.7. Sås: Blanda lätt crème fraiche, saften från en halv lime och salt i skålen.8. Servera de nystekta fish cakesen tillsammans med nudelsalladen och såsen.