
.jpg)



.jpg)



.jpg)

Fish Cakes med asiatisk glasnudelsallad
1496646736500061 fp glasnudlar, 100 gFish cakes1 lime (skal)1 fp koriander, 20 g 1 fp fiskfärs, ca 400 g 1 vitlöksklyfta1 ägg1 tsk salt½ tsk ingefära1 tsk sambal oelek ca 1 dl ströbröd (gärna panko)2 msk neutral oljaDressing2 msk japansk soja½ lime (saft)1 tsk honung½ fp vitkål/morot, 200 g Sås1 fp lätt crème friache, 2 dl ½ lime1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, två skålar, stort fat, tallrik och stekpanna.2. Koka glasnudlar i rikligt med vatten i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Fish cakes: Finriv skalet på lime. Finstrimla stjälkarna från koriander (spara bladen). Blanda limeskal och korianderstjälkar med fiskfärs, pressad vitlök, ägg, salt, ingefära och sambal oelek i bunken. Låt smeten stå i kylen medan du fortsätter med de andra stegen.4. Dressing: Blanda japansk soja med saften från en halv lime och honung i skålen. 5. Nudelsallad: Blanda kålmix vitkål/morot med glasnudlarna på fatet eller i skålen. Blanda ner dressingen i nudelsalladen. Toppa med korianderbladen.6. Fish cakes forts.: Häll ut ströbröd (gärna panko) på tallriken. Forma smeten till ca 8 st små biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 min/sida. 7. Sås: Blanda lätt crème fraiche, saften från en halv lime och salt i skålen.8. Servera de nystekta fish cakesen tillsammans med nudelsalladen och såsen.