Fish Cakes med asiatisk glasnudelssallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelssallad
Fish Cakes med asiatisk glasnudelssallad

Fish Cakes med asiatisk glasnudelssallad

149934300370001
2 fp glasnudlar, 200 gFish cakes1 lime (skal)1 fp koriander, 20 g 1 fp fiskfärs, ca 400 g 1 vitlöksklyfta1 ägg1 tsk salt½ tsk ingefära1 tsk sambal oelek ca 1 dl ströbröd (gärna panko)2 msk neutral oljaDressing1 dl fisksås1 lime (saft)3 msk honungNudelsallad1 röd paprika1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp strimlad rödkål, 250 g1 fp aioli, 230 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, skål, stort fat, tallrik och stekpanna.2. Koka glasnudlar i rikligt med vatten i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Fish cakes: Finriv skalet på lime. Finstrimla stjälkarna från koriander (spara bladen) och blanda med fiskfärs, pressad vitlök, ägg, salt, ingefära och sambal oelek i bunken. Låt smeten stå i kylen medan du fortsätter med de andra stegen. 4. Dressing: Blanda fisksås med och saften från lime och honung i skålen. 5. Nudelsallad: Finstrimla röd paprika. Blanda paprikan med glasnudlarna, strimlade morötter och strimlad rödkål på fatet eller i skålen. Blanda ner dressingen i nudelsalladen. Toppa med korianderbladen.6. Fish cakes forts.: Häll ut ströbröd (gärna panko) på tallriken. Forma smeten till ca 8 st små biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 min/sida. 7. Servera de nystekta fish cakesen tillsammans med nudelsalladen och aioli.