Fish Cakes med asiatisk glasnudelssallad
1499343003700012 fp glasnudlar, 200 gFish cakes1 lime (skal)1 fp koriander, 20 g 1 fp fiskfärs, ca 500 g 1 vitlöksklyfta1 ägg1 tsk salt½ tsk ingefära1 tsk sambal oelek ca 1 dl ströbröd (gärna panko)2 msk neutral oljaDressing1 dl fisksås1 lime (saft)3 msk honungNudelsallad1 paprika1 fp strimlade morötter, 250 g ½ fp koriander (bladen)Sås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta½ fp koriander (bladen)1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, två skålar, stort fat, tallrik, stekpanna.2. Koka glasnudlar i rikligt med vatten i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp sedan nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Fish cakes: Finriv skalet på lime. Finstrimla stjälkarna från koriander (spara bladen). Blanda limeskal och korianderstjälkar med fiskfärs, pressad vitlök, ägg, salt, ingefära och sambal oelek i bunken. Låt smeten stå i kylen medan du fortsätter med de andra stegen.4. Dressing: Blanda fisksås med saften från lime och honung i skålen.5. Nudelsallad: Finstrimla paprika. Blanda paprikan med glasnudlarna, och strimlade morötterna på fatet eller i skålen. Blanda ner dressingen i nudelsalladen. Toppa med hälften av korianderbladen.6. Fish cakes forts.: Häll ut ströbröd (gärna panko) på tallriken. Forma smeten till ca 8 st små biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 min/sida.7. Sås: Blanda lätt crème fraiche, pressad vitlök, resten av koriandern och salt i skålen.8. Servera de nystekta fish cakesen tillsammans med nudelsalladen och såsen.