Fishcake, bakad rödkål, aioli och dill
Fishcake, bakad rödkål, aioli och dill
Fishcake, bakad rödkål, aioli och dill

Fishcake, bakad rödkål, aioli och dill

949245803160000
Rostad potatis och rödkål1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 bit rödkål, ca 250 g½ fp dill, 10 g½ citron 1 msk olivoljaFishcake½ fp dill, 10 g1 dl ströbröd (valfritt)1 fp fiskfärs, ca 250 g1 ägg½ tsk salt1 tsk sambal olek ½ citron1 msk neutral olja1 äpple1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och en tallrik.2. Rostad potatis och rödkål: Lägg ut potatisen (dela om de är stora) på plåten. Tillsätt neutral olja, salt och svartpeppar. Sätt plåten i mitten av ugnen i 15 min. Skiva rödkål i 1 cm tjocka skivor. Ta ut plåten efter 15 min och lägg ut kålen över potatisen. Baka i ytterligare 10-15 min.3. Fishcake: Hacka dill och häll ströbröd i tallriken. Blanda hälften av dillen, fiskfärs, ägg, salt, sambal oelek, skal och saft från en halv citron i bunken och forma färsen till 6 biffar. Vänd biffarna i ströbröd (valfritt). Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida.4. Rostad potatis och rödkål: Skiva äpple i tunna halvmånar. Blanda resten av dillen med saft från en halv citron och olivolja i skålen. Ta ut plåten från ugnen, häll dillvinägretten över potatisen och rödkålen och fördela äppelskivorna över plåten.5. Servera fishcakesen tillsammans potatis- och kålblandningen. Toppa med aioli.