


Fishcake, bakad rödkål, aioli och dill
949245803160000Rostad potatis och rödkål1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 bit rödkål, ca 250 g½ fp dill, 10 g½ citron 1 msk olivoljaFishcake½ fp dill, 10 g1 dl ströbröd (valfritt)1 fp fiskfärs, ca 250 g1 ägg½ tsk salt1 tsk sambal olek ½ citron1 msk neutral olja1 äpple1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och en tallrik.2. Rostad potatis och rödkål: Lägg ut potatisen (dela om de är stora) på plåten. Tillsätt neutral olja, salt och svartpeppar. Sätt plåten i mitten av ugnen i 15 min. Skiva rödkål i 1 cm tjocka skivor. Ta ut plåten efter 15 min och lägg ut kålen över potatisen. Baka i ytterligare 10-15 min.3. Fishcake: Hacka dill och häll ströbröd i tallriken. Blanda hälften av dillen, fiskfärs, ägg, salt, sambal oelek, skal och saft från en halv citron i bunken och forma färsen till 6 biffar. Vänd biffarna i ströbröd (valfritt).
Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida.4. Rostad potatis och rödkål: Skiva äpple i tunna halvmånar. Blanda resten av dillen med saft från en halv citron och olivolja i skålen. Ta ut plåten från ugnen, häll dillvinägretten över potatisen och rödkålen och fördela äppelskivorna över plåten.5. Servera fishcakesen tillsammans potatis- och kålblandningen. Toppa med aioli.