Fishcake på gårdsfisk med bakad rödkål och aioli
Fishcake på gårdsfisk med bakad rödkål och aioli
Fishcake på gårdsfisk med bakad rödkål och aioli

Fishcake på gårdsfisk med bakad rödkål och aioli

449145821890008
Rostad potatis och rödkål1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt1 krm svartpeppar1 bit rödkål, ca 600 g½ fp dill, 10 g½ citron 1 msk olivoljaFishcake½ fp dill, 10 g1 dl ströbröd1 fp fiskfärs, ca 500 g1 ägg1 tsk salt2 tsk sambal olek ½ citron2 msk neutral olja1 äpple1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, en tallrik och liten skål.2. Rostad potatis och rödkål: Lägg ut potatisen (dela om de är stora) på plåten. Tillsätt neutral olja, salt och svartpeppar. Sätt plåten i mitten av ugnen i 15 min. Skiva rödkål i 1 cm tjocka skivor. Ta ut plåten efter 15 min och lägg ut kålen över potatisen. Baka i ytterligare 10-15 min.3. Fishcake: Hacka dill och häll ströbröd i tallriken. Blanda hälften av dillen, fiskfärs, ägg, salt, sambal oelek, skal och saft från en halv citron i bunken och forma färsen till 12 biffar. Vänd biffarna i ströbrödet (valfritt). Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida.4. Rostad potatis och rödkål: Skiva äpple i tunna halvmånar. Blanda resten av dillen med saft från en halv citron och olivolja i skålen. Ta ut plåten från ugnen, häll dillvinägretten över potatisen och rödkålen och fördela äppelskivorna över plåten.5. Servera fishcakesen tillsammans potatis- och kålblandningen. Toppa med aioli.