Fisk- och räkpanna med smak av dill
Fisk- och räkpanna med smak av dill
Fisk- och räkpanna med smak av dill

Fisk- och räkpanna med smak av dill

449254639350002
1 fp potatis, 450 g Fisk½ gul lök1 msk olivolja1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 fp torskrygg, ca 250 g 1 fp räkor, 400 g 1 fp dill, 20 gGrönsaker1 fp morötter, 300 g 1 minigurka
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, gryta med lock, liten bunke och salladsskål. 2. Koka potatis.3. Fisk: Hacka gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken på medelhög värme i 2 min. Vispa ihop vatten, buljongpulver (alt. tärning) och lätt crème fraiche i bunken. Koka upp under omrörning.4. Skär torskrygg i 5 cm breda bitar. Lägg ner fisken i grytan och sjud under lock i ca 7 min. 5. Grönsaker: Skala morötter. Skär morötterna och minigurka i stavar. Lägg grönsakerna i skålen.6. Vänd ner avrunna räkor i pannan och klipp över dill. Lägg på locket och låt allt bli varmt i 1–2 min.7. Servera fisken och räkorna i såsen med den kokta potatisen och grönsaksstavarna.