Fisk och grönsaksgryta med bröd
8499944273900021 fp surdegspavé, 4 stFiskgryta1 gul lök1 fänkål1 fp morötter, 300 g 1 fp sej, 600 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 tsk curry1 fp konserverade körsbärstomater, 390 g1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en traktörpanna med lock.2. Grädda surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.3. Fiskgryta: Halvera och skiva gul lök och fänkål. Slanta morötter. Skär sej i ca 2 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, tomatpuré och curry på medelhög värme i 2 min.4. Fiskgryta forts: Tillsätt konserverade körsbärstomater, crème fraiche, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och koka upp. Lägg ner fisken och sjud under lock i ca 5 min.5. Servera fiskgrytan med brödet och aioli.