Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd
Fisk och grönsaksgryta med bröd

Fisk och grönsaksgryta med bröd

849994427390002
1 fp surdegspavé, 4 stFiskgryta1 gul lök1 fänkål1 fp morötter, 300 g 1 fp sejfilé, 600 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 tsk curry1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsgaller, traktörpanna med lock.2. Grädda surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.3. Fiskgryta: Strimla gul lök, fänkål och slanta morötter. Skär sejfilé i 2 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, tomatpuré och curry på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, crème fraiche, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och koka upp. Lägg ner fisken och sjud under lock i ca 5 min.5. Servera fiskgrytan med brödet och aioli.