Fisk och grönsaksgryta med bröd
2493550518700011 fp surdegspavé, 4 stFiskgryta1 gul lök1 fänkål1 fp sej, 300 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 tsk curry1 fp konserverade körsbärstomater, 390 g1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl vatten1 msk buljongbulver (alt. 1 tärning)1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsgaller, traktörpanna med lock.2. Grädda surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.3. Fiskgryta: Strimla gul lök och fänkål. Skär sej i 2 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, vitlök, tomatpuré och curry på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, crème fraiche, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och koka upp. Lägg ner fisken och sjud under lock i ca 5 min.5. Servera fiskgrytan med brödet och aiolin.