Fiskburgare med currymangosås, koriander och rostad potatis
Fiskburgare med currymangosås, koriander och rostad potatis
Fiskburgare med currymangosås, koriander och rostad potatis

Fiskburgare med currymangosås, koriander och rostad potatis

549046379980007
Rostad potatis1 fp potatis 450 g½ tsk salt1 msk neutral olja1 tsk curryFiskburgare1 fp fiskfärs, 500 g1 vitlöksklyfta½ tsk salt½ msk sambal oelek1 msk neutral oljaSallad1 romansallad1 fp koriander, 20 g1 fp mango currysås, 200 ml1 msk vatten1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en skål, en stekpanna alt grillpanna och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera potatisen och blanda med salt, curry och neutral olja på plåten. Lägg snittsidan ned mot plåten och rosta i ugnen i 15 min.3. Fiskburgare: Blanda fiskfärs i skålen med pressad vitlök, sambal oelek, salt och forma sedan till 4 burgare. Hetta upp stekpannan alt grillpannan och stek i ca 4 min/sida.4. Sallad: Strimla sallad och koriander tunt och blanda runt med vatten och currymangosåsen i salladsskålen.5. Rosta bröden i ugnen 1 min. Bygg din burgare med salladen och servera potatisen vid sidan.