Fiskburgare med currymangosås och rostad potatis
Fiskburgare med currymangosås och rostad potatis
Fiskburgare med currymangosås och rostad potatis

Fiskburgare med currymangosås och rostad potatis

649246144300006
Rostad potatis1 fp potatis 450 g½ tsk salt1 msk neutral olja1 tsk curryFiskburgare1 fp fiskfärs, 250 g1 vitlöksklyfta½ tsk salt½ msk sambal oelekSallad1 romansallad1 fp mango currysås, 200 ml1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en skål, en stekpanna alt grillpanna och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera potatisen och blanda med salt, curry och neutral olja på plåten. Lägg snittsidan ned mot plåten och rosta i ugnen i 15 min.3. Fiskburgare: Blanda fiskfärs i skålen med pressad vitlök, sambal oelek, salt och forma sedan till 4 burgare. Hetta upp stekpannan alt grillpannan och stek i ca 4 min/sida.4. Sallad: Strimla sallad och blanda med vatten och curry mangosåsen i salladsskålen.5. Rosta bröden i ugnen 1 min. Bygg din burgare med salladen och servera potatisen vid sidan.