Fiskburgare med lime- och dillaioli
Fiskburgare med lime- och dillaioli
Fiskburgare med lime- och dillaioli
Fiskburgare med lime- och dillaioli
Fiskburgare med lime- och dillaioli
Fiskburgare med lime- och dillaioli

Fiskburgare med lime- och dillaioli

549925079400006
Rostad palsternacka1 fp palsternacka, 500 g 1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpepparFiskburgare½ fp dill, 10 g 1 fp fiskfärs, 500 g ½ dl ströbröd1 vitlöksklyfta1 msk dijonsenap1 ägg1 tsk salt2 msk neutral olja1 fp surdegspavé, 4 stLime- och dillaioli½ fp dill, 10 g 1 fp limeaioli, 230 ml1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, bunke, liten skål, stekpanna och serveringsfat.2. Rostad palsternacka: Skär palsternacka i 1 cm breda stavar och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Fiskburgare: Hacka hela förpackningen dill och blanda sen hälften av dillen med fiskfärs, ströbröd, pressad vitlök, dijonsenap, ägg och salt i bunken.4. Baka av surdegspavé i ugnen i ca 8 min.5. Forts fiskburgare: Forma färsen med lätt blöta händer till 4 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 5-6 min/sida.6. Sås: Blanda resten av dillen med limeaioli i skålen.7. Skiva rödlök och tomater och lägg på fatet. Halvera bröden och servera med burgarna, såsen, grönsakerna och den rostade palsternackan vid sidan av.