Fläskkarré med nektarinsalsa
Fläskkarré med nektarinsalsa
Fläskkarré med nektarinsalsa

Fläskkarré med nektarinsalsa

849815220230003
Rostad potatis 1 fp potatis, 900 g 2 msk olivolja¾ tsk salt2 krm svartpepparFläskkarré2 fp fläskkarré, ca 600 g 1 msk olivolja2 tsk rosmarin¾ tsk salt2 krm svartpepparNektarinsalsa4 nektariner 1 fp körsbärstomater, 200 g 1 lime1 msk olivolja1 tsk sambal oelek1 krm salt1 fp tzatziki, 200 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° alt. grillen. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna, en liten skål och en salladsskål.2. Potatis och nektariner: Klyfta och lägg potatis på två tredjedel av plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min. Kärna ur nektariner och skär i klyftor. Ta ut plåten och lägg över nektarinerna bredvid potatisen. Stek i ytterligare ca 10 min. 3. Fläskkarré: Krydda fläskkarrén med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar. Hetta upp pannan och stek fläskkarrén på medelhög värme i 3-4 min/sida. 4. Nektarinsalsa: Halvera körsbärstomater och blanda med nektarinerna, skal och saft från lime, olivolja, sambal oelek och salt i skålen. 5. Skiva upp fläskkarrén och servera med klyftpotatisen, nektarinsalsan och tzatzikin.