Fläskkarré med parmesankål, äpple och linser
449766199340000Fläskkarré1 msk neutral olja2 fp fläskkarré, ca 600 g½ tsk salt1 msk paprika pulver2 krm svartpeppar2 msk olivolja1 gullök1 vitlöksklyfta1 msk vitvinsvinäger2 fp gröna linser, 760 g1 äpple½ tsk salt1 krm cayennepepparParmesankål1 spetskål1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ha en stor kastrull med saltat kokande vatten innan du börjar, en stekpanna, en flat tallrik, en liten skål och ett fat.2. Fläskkarré: Krydda karrén med salt, paprikapulver och svartpeppar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek karrén i ca 5 min per sida och lyft sedan över på tallriken och spara stekpannan.3. Undertiden du steker köttet. Tärna äpplet i ca ½ cm bitar och hacka gul lök. Blanda sedan äpple, sköljda linser, lök, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja i den lilla skålen och tillsätt sedan i stekpanna när köttet stekt klart. Värm upp på svag värme i ca 2 min och tillsätt eventuell köttsaft som släppt i tallriken från köttet.4. Parmesan kål: Behåll roten på kålen och kvarta den. Koka kålen i det saltade vattnen i ca 4 min och sila sedan av.5. Häll linsblandningen i fatet och lägg över spetskålen. Toppa med parmesan och servera köttet vid sidan av eller skär det i bitar och lägg på fatet.