Fläskkarré med parmesankål, äpple och linser
Fläskkarré med parmesankål, äpple och linser
Fläskkarré med parmesankål, äpple och linser

Fläskkarré med parmesankål, äpple och linser

449766199340000
Fläskkarré1 msk neutral olja2 fp fläskkarré, ca 600 g½ tsk salt1 msk paprika pulver2 krm svartpeppar2 msk olivolja1 gullök1 vitlöksklyfta1 msk vitvinsvinäger2 fp gröna linser, 760 g1 äpple½ tsk salt1 krm cayennepepparParmesankål1 spetskål1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ha en stor kastrull med saltat kokande vatten innan du börjar, en stekpanna, en flat tallrik, en liten skål och ett fat.2. Fläskkarré: Krydda karrén med salt, paprikapulver och svartpeppar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek karrén i ca 5 min per sida och lyft sedan över på tallriken och spara stekpannan.3. Undertiden du steker köttet. Tärna äpplet i ca ½ cm bitar och hacka gul lök. Blanda sedan äpple, sköljda linser, lök, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja i den lilla skålen och tillsätt sedan i stekpanna när köttet stekt klart. Värm upp på svag värme i ca 2 min och tillsätt eventuell köttsaft som släppt i tallriken från köttet.4. Parmesan kål: Behåll roten på kålen och kvarta den. Koka kålen i det saltade vattnen i ca 4 min och sila sedan av.5. Häll linsblandningen i fatet och lägg över spetskålen. Toppa med parmesan och servera köttet vid sidan av eller skär det i bitar och lägg på fatet.