Fläskkarré med rostad vitkål
Fläskkarré med rostad vitkål
Fläskkarré med rostad vitkål

Fläskkarré med rostad vitkål

249894596610005
Rostad potatis och vitkål1 fp potatis, 450 g1 bit vitkål, ca 250 g 1 paprika½ citron2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparStekt fläskkarré1 fp skivad fläskkarré, ca 300 g 1 tsk timjan1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk smör1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ citron1 tsk timjan2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna (alt. grillpanna) och en liten skål. 2. Rostad potatis och vitkål: Klyfta potatis och skär kål i 4 klyftor. Klyfta paprika. Lägg allt på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Halvera citron och lägg den ena halvan på plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min.3. Stekt fläskkarré: Krydda fläskkarré med timjan, pressad vitlök, salt och svartpeppar. 4. Sås: Blanda lätt crème fraiche med skal och saft från en halv citron, timjan, salt och svartpeppar i skålen. 5. Forts. fläskkarré: Hetta upp pannan med smör och olivolja och stek fläskkarrén på medelhög värme i 3-4 min/sida. Låt köttet vila några minuter innan ni skivar upp. 6. Skiva upp köttet och servera med den rostade potatisen, kålen, paprikan och såsen och pressa över saften från den grillade citronen.