Fläskkarré med rostad vitkål
Fläskkarré med rostad vitkål
Fläskkarré med rostad vitkål

Fläskkarré med rostad vitkål

949894602590003
Rostad potatis och vitkål1 fp potatis, 900 g1 bit vitkål, ca 600 g 1 paprika½ citron2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparStekt fläskkarré2 fp skivad fläskkarré, ca 600 g 1 fp timjan, 20 g 1 vitlöksklyfta1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk olivolja1 msk smörSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ citron2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr (39 kr)
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna (alt. grillpanna) och en liten skål. 2. Rostad potatis och vitkål: Klyfta potatis och skär vitkål i 8 klyftor. Klyfta paprika. Lägg allt på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Halvera citron och lägg ena halvan på plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min.3. Stekt fläskkarré: Hacka timjan och krydda fläskkarré med hälften av timjanen, pressad vitlök, salt och svartpeppar. 4. Sås: Blanda lätt crème fraiche med resten av timjanen, skal och saft från citron, salt och svartpeppar i skålen. 5. Forts. fläskkarré: Hetta upp pannan med olivolja och smör och stek fläskkarrén på medelhög värme i 3-4 min/sida. Låt köttet vila några minuter innan ni skivar upp. 6. Skiva upp köttet och servera med den rostade potatisen, kålen, paprikan och såsen och pressa över saften från den grillade citronen.