Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise

Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise

649455231200009
Vitlökspotatis2 vitlöksklyftor1 fp smått & gott potatis, 900 g1 tsk salt2 msk neutral oljaKryddstekt fläskkarré2 fp fläskkarré, 600 g1 tsk paprikapulver1 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjan1 msk neutral olja1 fp körsbärstomater, 250 gSallad1 gul lök2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt1 krm svartpeppar1 romansallad2 fp chipotle bearnaise, 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna/grillpanna, tallrik och salladsskål.2. Vitlökspotatis: Pressa vitlök och blanda med potatis, salt och neutral olja i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Kryddstekt fläskkarré: Krydda köttet med paprikapulver, salt, svartpeppar och timjan. Hetta upp stekpannan/grillpannan på hög värmen med neutral olja och stek i ca 4 min/sida. Lägg över köttet på tallriken. Lägg körsbärstomater i pannan, lägg köttet ovanpå tomaterna och stäng av värmen.4. Sallad: Hacka lök och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen. Skölj och kvarta romansallad. Vänd ner salladen i skålen.5. Servera fläskkarrén och tomaterna med vitlökspotatisen, salladen och chipotle bearnaise.