Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise
Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise

Fläskkarré med rostad vitlökspotatis och chipotle bearnaise

749455941210001
Vitlökspotatis1 vitlöksklyfta1 fp potatis, 450 g1 tsk salt2 msk neutral oljaKryddstekt fläskkarré1 fp fläskkarré, 300 g1 tsk paprikapulver1 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjan1 msk neutral olja1 fp körsbärstomater, 250 gSallad1 gul lök2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt1 krm svartpeppar1 romansallad1 fp chipotle bearnaise, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna/grillpanna, tallrik och salladsskål.2. Vitlökspotatis: Pressa vitlök och blanda med potatis, salt och neutral olja i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Kryddstekt fläskkarré: Krydda köttet med paprikapulver, salt, svartpeppar och timjan. Hetta upp stekpannan/grillpanna på hög värmen med neutral olja och stek i ca 4 min/sida. Lägg över köttet på tallriken. Lägg körsbärstomater i pannan, lägg köttet ovanpå tomaterna och stäng av värmen.4. Sallad: Hacka lök och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen. Skölj och kvarta romansallad. Vänd ner salladen i skålen.5. Servera fläskkarrén och tomaterna med vitlökspotatisen, salladen och chipotle bearnaise.