Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis
Fläskkotlett med pestopotatis

Fläskkotlett med pestopotatis

449694050870005
1 fp smått & gott potatis, 900 g Fläskkotlett2 fp fläskkotletter, ca 600 g 1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 msk neutral olja1 msk smörGrönsaker1 fp champinjoner, 250 g 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk neutral olja½ tsk salt1 vitlöksklyfta1 fp grön pesto, 200 g 1 fp salladsmix, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, tallrik och ett ark bakplåtspapper. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka potatis.3. Fläskkotlett: Krydda fläskkotletter med timjan, salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med neutral olja och smör och stek fläskkotletterna på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg över kotletterna på tallriken och låt vila inlindat i bakplåtspapper.4. Grönsaker: Kvarta champinjoner. Halvera körsbärstomater. Hetta upp pannan (samma som ni stekte köttet i) med neutral olja och stek champinjonerna med salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.5. Blanda potatisen med pesto, champinjonerna, körsbärstomaterna och salladsmix. Skiva upp köttet och servera med pestopotatisen.