Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker
Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker
Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker

Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker

349536312980007
Rostade grönsaker1 fp morötter, 500 g1 fp palsternacka, 500 g1 msk olivolja1 tsk salt1 zucchiniGremolata1 fp persilja, 20 g1 vitlöksklyfta½ dl olivolja1 krm salt½ citronFläskkotlett 2 fp fläskkotletter, 600 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk neutral olja½ citron1 fp vitlökssmör, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stek/grillpanna, stavmixer och mixerbunke.2. Rostade grönsaker: Skala eller skölj morötter och palsternacka. Skär i långa stavar. Blanda allt på plåten med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min. Halvera zucchini och skär sneda skivor medans rotfrukterna är i ugnen.3. Gremolata: Grovhacka persilja. Tillsätt persiljan, vitlök, olivolja, salt, finrivet skal från en hel citron och saft från en halv citron i mixerbunken och mixa slätt. Skär andra halvan av citronen i klyftor.4. Fläskkotlett: Salta och peppra fläskkotletter. Hetta upp stek/grillpannan med neutral olja och stek kotletterna på hög värme i ca 2 min/sida.5. Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda med zucchinin och gremolatan. Servera köttet med grönsakerna, vitlökssmör och citronklyftor.