Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker
Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker
Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker

Fläskkotlett med vitlöksmör och örtslungade grönsaker

949736751270006
Rostade grönsaker1 fp snackmorötter, 250 g1 fp palsternacka, 300 g1 msk olivolja½ tsk saltGremolata1 fp persilja, 20 g1 vitlöksklyfta½ dl olivolja1 krm salt½ citronFläskkottlet 1 fp fläskkotlett, 300 g½ tsk salt2 krm svartpeppar2 msk neutral olja½ citron1 fp vitlökssmör, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt + bakplåtspapper. Ta fram en stek/grillpanna, stavmixer och mixerbunke.2. Rostade grönsaker: Skala eller skölj morötter och palsternacka. Skär i långa stavar. Blanda allt på plåten med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Gremolata: Grovhacka persilja. Tillsätt persiljan, vitlök, olivolja, salt, finrivet skal från en hel citron och saft från en halv citron i mixerbunken och mixa slätt. Skär andra halvan av citronen i klyftor.4. Fläskkotlett: Salta och peppra fläskkotletter. Hetta upp stek/grillpannan med neutral olja och stek kotletterna på hög värme i ca 2 min/sida.5. Ta ut grönsakerna från ugnen och blanda med gremolatan. Servera köttet med grönsakerna, vitlökssmör och citronklyftor.