Frasig grillost och potatis med smashad gurksallad
Frasig grillost och potatis med smashad gurksallad
Frasig grillost och potatis med smashad gurksallad

Frasig grillost och potatis med smashad gurksallad

149026781260007
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp grillost, 200 g Smashad gurksallad1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 fp gröna linser, 380 g1 flaska mandusås, 75 gChiliaioli 1 ägg1 tsk sambal oelek1 ¾ dl neutral olja2 krm salt1 tsk vitvinsvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en ren kökshandduk, brödkavel, mixerbunke, stavmixer och en salladsskål.2. Rostad potatis: Dela potatisen på längden. Lägg ut halvorna på plåten och tillsätt neutral olja, salt och cayennepeppar. Blanda runt, lägg sedan snittsidan ner mot plåten och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min. Skär grillosten i ca 2 cm kuber. Lägg ut bitarna på plåten med potatisen när 15 min av potatisens stektid återstår.3. Smashad gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar och kvarta rädisor. Lägg gurkan, rädisorna och sköljda linser i salladsskålen. Tillsätt mandusåsen och blanda runt i salladsskålen.4. Chiliaioli: Tillsätt först ägg sedan sambal oelek, neutral olja, salt och vitvinsvinäger i mixerbunken. Sätt stavmixern i botten av bunken innan du börjar. Mixa sedan på full effekt medan du långsamt rör stavmixern uppåt.5. Servera potatis och grillost direkt från plåten. Toppa rikligt med smashad gurksallad och aioli vid sidan av.