Frasig kalkonschnitzel med krämig svartkålssallad
Frasig kalkonschnitzel med krämig svartkålssallad
Frasig kalkonschnitzel med krämig svartkålssallad

Frasig kalkonschnitzel med krämig svartkålssallad

549525227000009
1 fp smått och gott potatis, 900 gKalkonschnitzel 1 dl vetemjöl1 dl ströbröd2 ägg2 msk vatten1 fp skivad kalkonfilé, 480 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar3 msk neutral oljaKrämig svartkålssallad1 fp svartkål, 200 g½ citron (skal och saft)1 krm salt1 fp caeserdressing, 200 ml½ citron (klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, tre tallrikar, stekpanna (har du två så är det bra) och en salladsskål.2. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten.3. Kalkonschnitzel: Lägg mjöl, ströbröd och ägg i varsin tallrik. Vispa ägget med lite vatten. Krydda kalkonfilé med salt och svartpeppar. Vänd sedan skivorna först i mjöl sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp stekpannan/stekpannorna med neutral olja, stek schnitzlarna på medelhög värme i ca 3 min/sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Fortsätt till nästa steg medan du steker.4. Krämig svartkålssallad: Dra eller skär bort stammen från svartkål. Lägg bladen i skålen och tillsätt finrivet skal och saft från en halv citron, salt och caesardressing. Massera bladen med händerna. Låt stå några minuter innan servering.5. Skär resten av citronen i klyftor. Servera kalkonschnitzeln med den kokta potatisen, svartkålssalladen och citronklyftorna.