Frasig kolja med mangocurrysås, kryddrostad morot & potatis
Frasig kolja med mangocurrysås, kryddrostad morot & potatis
Frasig kolja med mangocurrysås, kryddrostad morot & potatis

Frasig kolja med mangocurrysås, kryddrostad morot & potatis

649085187380004
Kryddrostad morot och potatis1 fp potatis, 450 g1 fp morötter, 500 g2 msk neutral olja1 tsk salt1 msk paprikapulver1 msk timjan1 krm svartpepparFrasig kolja2 msk vetemjöl1 ägg1 dl ströbröd1 tsk salt1 fp koljafilé, 300 g1 msk neutral olja1 msk smör1 äpple1 fp gräslök, 20 g1 fp mango currysås, 200 ml1 msk vatten
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en stekpanna, 3 tallrikar och två skålar.2. Kryddrostad morot och potatis: Lägg potatis och morötter i ugnsformen och blanda med neutral olja, salt, paprikapulver, timjan och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Frasig koljafilé: Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att salta fisken. Vända sedan fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. Hetta upp pannan med neutral olja och smör och stek bitarna på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga.4. Skiva äpple tunt, hacka gräslök fint och lägg i den ena skålen. Blanda mango currysåsen med vatten i den andra skålen.5. Servera den frasiga fisken tillsammans med de rostade rotfrukterna, mango currysåsen, äppelskivorna och den hackade gräslöken.