Frasig kycklingschnitzel med krämig svartkålssallad
Frasig kycklingschnitzel med krämig svartkålssallad
Frasig kycklingschnitzel med krämig svartkålssallad

Frasig kycklingschnitzel med krämig svartkålssallad

249075339280004
1 fp potatis, 450 gKycklingschnitzel 1 fp kycklingfilé, ca 300 g½ dl vetemjöl½ dl ströbröd1 ägg1 msk vatten½ tsk salt½ tsk svartpeppar3 msk neutral oljaKrämig svartkålssallad1 fp svartkål, 200 g½ citron (skal och saft)1 krm salt1 fp caeserdressing, 200 ml½ citron (klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, tre tallrikar, stekpanna (har du två så är det bra) och en salladsskål.2. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten.3. Kycklingschnitzel: Skär kycklingfilé på hälften längs med filén men inte hela vägen. Vik upp filén och banka (valfritt) så den blir tunn. Lägg mjöl, ströbröd och ägg i varsin tallrik. Vispa ägget med lite vatten. Krydda kycklingskivorna med salt och svartpeppar. Vänd sedan skivorna först i mjöl sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp stekpannan/stekpannorna med neutral olja, stek schnitzlarna på medelhög värme i ca 3 min/sida tills de är gyllenbruna och genomstekta. Fortsätt till nästa steg medan du steker.4. Krämig svartkålssallad: Dra eller skär bort stammen från svartkål. Lägg bladen i skålen och tillsätt finrivet skal och saft från en halv citron, salt och caesardressing. Massera bladen med händerna. Låt stå några minuter innan servering.5. Skär resten av citronen i klyftor. Servera kycklingschnitzeln med den kokta potatisen, svartkålssalladen och citronklyftorna.