Frasig sej med rostad potatis, rödkål och remouladsås
149755190830008Rostad potatis 1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt½ tsk svartpepparFrasig sej1 fp sej, 600g1 tsk salt½ dl vetemjöl1-2 ägg1 dl ströbröd2 msk neutral olja1 msk smörRödkål1 fp strimlad rödkål, ca 200g1 dl vatten1 tsk salt ½ citron1 fp remouladsås, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna med lock, tre djupa tallrikar och ett fat.2. Rostad potatis: Kvarta potatis och lägg ut på plåten. Blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Frasig sej: Skär sej i jämnstora bitar och strö över salt. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp pannan med neutral olja och smör, stek fiskbitarna på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga. Lägg över fisken på fatet. Spara stekpannan till rödkålen.4. Rödkål: Hetta upp stekpannan igen, lägg i strimlad rödkål, vatten, salt, rivet citronskal och låt koka i ca 5 min under lock, rör om då och då. Skär citronen i klyftor.5. Servera den frasiga fisken tillsammans med rödkålen, den rostade potatisen, citronklyftorna och remouladsåsen.