Frasig sejfilé med rostad potatis, syrad vinterkål, dill och
Frasig sejfilé med rostad potatis, syrad vinterkål, dill och
Frasig sejfilé med rostad potatis, syrad vinterkål, dill och

Frasig sejfilé med rostad potatis, syrad vinterkål, dill och

149755190830008
Rostad potatis 1 fp potatis amandine, 900 g3 msk salt3 l vatten3 msk neutral olja1 tsk saltFrasig sejfilé1 fp sejfilé, 600g1 tsk salt½ dl vetemjöl1 ägg1 dl ströbröd2 msk smör2 msk neutral oljaVinterkål1 bit rödkål, ca 600g1½ dl vatten1½ tsk salt ½ citron1 fp dill och pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna med lock, tre tallrikar och två fat.2. Rostad potatis: Kvarta potatis, koka i saltat vatten i kastrullen i 8 min. Häll av vattnet och lägg ut potatisen på ugnsplåten. Blanda med neutral olja och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Salta potatisen efter.3. Frasig sej: Skär sejfilé i jämnstora bitar och strö över salt. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. Hetta upp pannan med smör och neutral olja och stek fiskbitarna på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga. Lägg över fisken på fatet. Spara stekpannan till rödkålen.4. Vinterkål: Skiva rödkål i 1 cm breda bitar. Hetta upp stekpannan på hög värme, lägg i kålen, vatten, salt, rivet citronskal och låt koka i ca 5 min under lock. Häll av och lägg ut kålen på det andra fatet.5. Servera den frasiga fisken tillsammans med rödkålen, rostad potatis, klyftad citron, samt dill- och pepparrotssåsen.