


Frasig sejfilé med rostad potatis, syrad vinterkål, dill och
749365419190006Rostad potatis 1 fp potatis, 450 g3 msk salt3 l vatten3 msk neutral olja1 tsk saltFrasig sejfilé1 fp sejfilé, 300g1 tsk salt½ dl vetemjöl1 ägg1 dl ströbröd2 msk smör2 msk neutral oljaVinterkål1 bit rödkål, ca 250g1 dl vatten½ tsk salt ½ citron1 fp dill och pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna med lock, tre tallrikar och två fat.2. Rostad potatis: Kvarta potatis och koka i saltat vatten i 8 min. Häll av vattnet och lägg ut potatisen på ugnsplåten. Blanda med neutral olja och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Salta potatisen efter.3. Panerad sej: Dela sejfilé i jämnstora bitar och strö över salt. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. Hetta upp pannan med smör och neutral olja och stek bitarna på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga. Lägg över fisken på fatet. Spara stekpannan till rödkålen.4. Vinterkål: Skiva rödkål i 1 cm breda bitar. Hetta upp stekpannan på hög värme, lägg i kålen, vatten, salt, rivet citronskal och låt koka i ca 5 min under lock. Häll av och lägg ut på det andra fatet.5. Servera den frasiga fisken tillsammans med rödkålen, rostad potatis, en klyftad citron, samt dill och pepparrotssåsen.