Frasiga potatisrårakor med kallrökt lax och smetana
849706568020003Frasiga rårakor1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 msk smör½ tsk saltGräslöksmetana1 fp smetana, 2 dl1 fp gräslök, 20 gServering1 fp kallrökt lax, 300 g 1 fp tångcaviar, 70 g1 citron
179 kr
1. Förbered: Ta fram stekpanna, matberedare (rivjärn går också bra), bunke och en liten skål.2. Frasiga rårakor: Skala och skölj potatis i kallt vatten. Finriv på en matberedare eller ett rivjärn, blanda potatisrivet med salt. Hetta upp en stekpanna med neutral olja och smör. Pressa ur vätskan ur potatisen och lägg i ca 2 msk av potatisrivet för varje potatisråraka och platta till dem med en stekspade. Stek på medelhög värme i ca 3 min/sida, vänd inte förtidigt då de behöver lite tid att sätta sig. Lägg de färdig steka rårakorna på en några lager hushållspapper.3. Gräslöksmetana: Strimla gräslök och blanda med smetanan. Skär citronen i små klyftor.4. Servering: Lägg ut potatisråkakorna på ett serveringsfat eller tallrikar. Fördela ut kallrökt lax, toppa med en klick gräslöksmetana och lite tångcaviar. Servera med citronklyftorna.