Frasiga potatisrårakor med kallrökt lax och smetana
Frasiga potatisrårakor med kallrökt lax och smetana
Frasiga potatisrårakor med kallrökt lax och smetana

Frasiga potatisrårakor med kallrökt lax och smetana

849706568020003
Frasiga rårakor1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 msk smör½ tsk saltGräslöksmetana1 fp smetana, 2 dl1 fp gräslök, 20 gServering1 fp kallrökt lax, 300 g 1 fp tångcaviar, 70 g1 citron
179 kr
1. Förbered: Ta fram stekpanna, matberedare (rivjärn går också bra), bunke och en liten skål.2. Frasiga rårakor: Skala och skölj potatis i kallt vatten. Finriv på en matberedare eller ett rivjärn, blanda potatisrivet med salt. Hetta upp en stekpanna med neutral olja och smör. Pressa ur vätskan ur potatisen och lägg i ca 2 msk av potatisrivet för varje potatisråraka och platta till dem med en stekspade. Stek på medelhög värme i ca 3 min/sida, vänd inte förtidigt då de behöver lite tid att sätta sig. Lägg de färdig steka rårakorna på en några lager hushållspapper.3. Gräslöksmetana: Strimla gräslök och blanda med smetanan. Skär citronen i små klyftor.4. Servering: Lägg ut potatisråkakorna på ett serveringsfat eller tallrikar. Fördela ut kallrökt lax, toppa med en klick gräslöksmetana och lite tångcaviar. Servera med citronklyftorna.