Frasiga zucchinibiffar med klyftpotatis och bearnaise
549446375860007Klyftpotatis1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt2 krm svartpepparFrasiga zucchinibiffar2 zucchini1 gul lök½ fp babyspenat2 dl vetemjöl2 ägg1 fp riven hårdost, 50 g½ tsk salt1½ dl ströbröd2 msk neutral oljaGurksallad1 gurka½ fp babyspenat1 msk vitvinsvinäger2 msk olivolja2 krm salt2 krm svartpeppar1 fp bearnaise, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, en bunke, en flat tallrik och en stekpanna.2. Klyftpotatis: Klyfta potatisen. Blanda potatisen med salt, olja och svartpeppar på plåten med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Frasiga zucchinibiffar: Grovriv zucchini, gul lök och pressa ur vätskan. Blanda sedan med rivet citronskal, riven hårdost, babyspenat, salt. ägg och vetemjöl. Forma till 8st biffar och vänd i ströbröd. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek i ca 4 min per sida.4. Hyvla gurkan på längden och klyfta citronen under tiden du steker biffarna. Blanda vinägretten och vänd runt gurkan och spenaten i den.5. Servera biffarna tillsammans med klyftpotatisen, bearnaise och gurksalladen.