Frasiga zucchinibiffar med klyftpotatis och bearnaise
Frasiga zucchinibiffar med klyftpotatis och bearnaise
Frasiga zucchinibiffar med klyftpotatis och bearnaise

Frasiga zucchinibiffar med klyftpotatis och bearnaise

549446375860007
Klyftpotatis1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt2 krm svartpepparFrasiga zucchinibiffar2 zucchini1 gul lök½ fp babyspenat2 dl vetemjöl2 ägg1 fp riven hårdost, 50 g½ tsk salt1½ dl ströbröd2 msk neutral oljaGurksallad1 gurka½ fp babyspenat1 msk vitvinsvinäger2 msk olivolja2 krm salt2 krm svartpeppar1 fp bearnaise, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, en bunke, en flat tallrik och en stekpanna.2. Klyftpotatis: Klyfta potatisen. Blanda potatisen med salt, olja och svartpeppar på plåten med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Frasiga zucchinibiffar: Grovriv zucchini, gul lök och pressa ur vätskan. Blanda sedan med rivet citronskal, riven hårdost, babyspenat, salt. ägg och vetemjöl. Forma till 8st biffar och vänd i ströbröd. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek i ca 4 min per sida.4. Hyvla gurkan på längden och klyfta citronen under tiden du steker biffarna. Blanda vinägretten och vänd runt gurkan och spenaten i den.5. Servera biffarna tillsammans med klyftpotatisen, bearnaise och gurksalladen.