Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta

Frikadeller i tomatsås med färsk pasta

549184172500005
Grönsaker1 gul lök1 msk neutral olja1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta2 krm saltFrikadeller1 fp nötfärs, ca 300 g 1 ägg½ msk oregano¾ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp pastasås basilika, 400 g ½ dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 krm svartpeppar1 fp färsk pappardellepasta, 250 g1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock, bunke och ett fat. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan.2. Grönsaker: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, tomatpuré, pressad vitlök och salt på låg värme i ca 5 min, medan frikadellerna förbereds.3. Frikadeller: Blanda nötfärs, ägg, oregano, salt och svartpeppar i bunken. Forma till 6 bollar och lägg på fatet.4. Tillsätt pastasås basilika, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och svartpeppar i pannan med grönsaker. Lägg ner frikadellerna i pannan och låt puttra under lock i ca 10 min.5. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera frikadellerna i tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med riven hårdost.