Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta
Frikadeller i tomatsås med färsk pasta

Frikadeller i tomatsås med färsk pasta

849184432560005
Grönsaker1 gul lök1 zucchini1 msk neutral olja1 msk oregano2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor½ tsk salt2 fp krossade tomater, 780 g  1  dl vatten¾ msk buljongpulver, alt. ¾ tärning2 krm svartpepparFrikadeller1 fp nötfärs, ca 500 g 1 ägg1 msk oregano1 tsk salt2 krm svartpeppar2 fp färsk pappardellepasta, 500 g1 fp riven parmesan, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock, bunke och ett fat. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan.2. Grönsaker: Hacka gul lök och grovriv zucchini. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, oregano, tomatpuré, pressad vitlök och salt på medelvärme i ca 5 min, medan frikadellerna förbereds.3. Frikadeller: Blanda nötfärs, ägg, oregano, salt och svartpeppar i bunken. Forma till 12 bollar och lägg på fatet.4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och svartpeppar i pannan med grönsaker. Lägg ner frikadellerna i pannan och låt puttra under lock i ca 10 min.5. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera frikadellerna i tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med riven parmesan.