Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
Frittata med potatis, grönsaker och fetaost

Frittata med potatis, grönsaker och fetaost

949974267630005
Äggstanning4 st ägg1 dl mjölk1 fp fetaost, 150 g½ msk oregano1 krm salt1 krm svartpepparFrittata1 bakpotatis1 gul lök1 paprika1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 30 g1 tsk olivolja½ tsk balsamvinäger1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, stekpanna, ugnsform 15 x 20 cm och skål.2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, smulad fetaost, oregano, salt och svartpeppar i en bunke.3. Frittata: Skala och grovriv bakpotatis. Skiva gul lök och paprika i tunna strimlor. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och stek sedan grönsakerna på medelhög värme i 4–6 min. Tillsätt pressad vitlök och salt och stek i ytterligare 1 min.4. Smörj en ugnsform med 1 msk olivolja. Blanda de stekta grönsakerna med äggstanningen och lägg i en ugnsform. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10–15 min tills dess att den fått en fin gyllenbrun färg.5. Sallad: Halvera körsbärstomater. Blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.6. Ta ut frittatan från ugnen och servera tillsammans med salladen.