




Frittata med potatis, grönsaker och fetaost
949974267630005Äggstanning4 st ägg1 dl mjölk1 fp fetaost, 150 g½ msk oregano1 krm salt1 krm svartpepparFrittata1 bakpotatis1 gul lök1 paprika1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 30 g1 tsk olivolja½ tsk balsamvinäger1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, stekpanna, ugnsform 15 x 20 cm och skål. 2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, smulad fetaost, oregano, salt och svartpeppar i en bunke.3. Frittata: Skala och grovriv bakpotatis. Skiva gul lök och paprika i tunna strimlor. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och stek sedan grönsakerna på medelhög värme i 4–6 min. Tillsätt pressad vitlök och salt och stek i ytterligare 1 min. 4. Smörj en ugnsform med 1 msk olivolja. Blanda de stekta grönsakerna med äggstanningen och lägg i en ugnsform. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10–15 min tills dess att den fått en fin gyllenbrun färg.5. Sallad: Halvera körsbärstomater. Blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.6. Ta ut frittatan från ugnen och servera tillsammans med salladen.