




Frittata med potatis, paprika och fetaost
149674842830004Äggstanning6 st ägg2 dl mjölk1 fp fetaost, 150 g2 tsk oregano2 krm salt½ tsk svartpepparFrittata1 bakpotatis1 gul lök2 paprikor2 msk olivolja2 vitlöksklyftor¾ tsk saltSallad1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm och skål. 2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, smulad fetaost, oregano, salt och svartpeppar i bunken.3. Frittata: Skala och grovriv bakpotatis. Skiva gul lök och paprika i tunna strimlor.4. Hetta upp pannan med olivolja. Stek sedan grönsakerna på medelhög värme i ca 5 min. Pressa vitlöksklyftor över grönsakerna, tillsätt salt och stek i ytterligare 1 min. 5. Blanda de stekta grönsakerna med äggstanningen och lägg i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min tills dess att den fått en fin gyllenbrun färg.6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.7. Ta ut frittatan från ugnen och servera tillsammans med salladen.