Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost
Frittata med potatis, paprika och fetaost

Frittata med potatis, paprika och fetaost

149674842830004
Äggstanning6 st ägg2 dl mjölk1 fp fetaost, 150 g2 tsk oregano2 krm salt½ tsk svartpepparFrittata1 bakpotatis1 gul lök2 paprikor2 msk olivolja2 vitlöksklyftor¾ tsk saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm och skål.2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, smulad fetaost, oregano, salt och svartpeppar i bunken.3. Frittata: Skala och grovriv bakpotatis. Skiva gul lök och paprika i tunna strimlor.4. Hetta upp pannan med olivolja. Stek sedan grönsakerna på medelhög värme i ca 5 min. Pressa vitlöksklyftor över grönsakerna, tillsätt salt och stek i ytterligare 1 min.5. Blanda de stekta grönsakerna med äggstanningen och lägg i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min tills dess att den fått en fin gyllenbrun färg.6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.7. Ta ut frittatan från ugnen och servera tillsammans med salladen.