Fryst cheesecake med choklad och passionsfrukt
Fryst cheesecake med choklad och passionsfrukt
Fryst cheesecake med choklad och passionsfrukt

Fryst cheesecake med choklad och passionsfrukt

849106407820007
Botten200 g smör400 g digestiveFyllning½ fp mörk choklad, 50 g5 st passionsfrukter3 dl grädde600 g färskost1 dl vaniljsocker Choklad topping½ fp mörk choklad, 50 g
199 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, fryspåse, bunke, elvisp, slickepott och en springform 24 cm.2. Smält smör i kastrullen och ställ åt sidan. Lägg digestivekex i fryspåsen och krossa kexen till smulor med hjälp av en brödkavel eller en liten kastrull. Blanda smulorna med det smälta smöret i den ena bunken. Tryck ut smulorna jämnt i botten på springformen. Låt stelna i kyl under tiden du förbereder fyllningen.3. Grovhacka choklad. Vispa grädde och vaniljsocker i bunken. Tillsätt passionsfrukt (dela och gröp ur med en matsked) färskost, vaniljsocker, och hälften av chokladen. Blanda så allt med en visp eller slickepott. Häll fyllningen i springformen över kexbotten, toppa med resterande choklad. Täck med plast och låt cheesecaken stelna i frysen i minst 3-4 h.4. Ta ut cheesecaken ca 25 min innan servering.