Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser

Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser

849246557630007
Fyllda paprikor 4 paprikor2 fp mujadara ris fullkorn & linser Quick N' Easy, 500 g 1 fp fetaost, 150 g 1 knippe salladslök, 125 g½ tsk salt2 msk olivoljaSallad 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp gemsallad, 160 g 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnssäker form ca 20 x 30 cm, en bunke och en liten skål.2. Fyllda paprikor: Dela paprikorna på längden och ta bort kärnor och hinnor. Lägg dem i formen med snittytan uppåt. Ställ åt sidan.3. Fyllning: Smula fetaosten. Skiva salladslöken tunt. Blanda mujadara riset med fetaost, salt och salladslök bunken. Fyll paprikahalvorna med blandningen. Får ni inte plats med all fyllning i paprikorna så går det bra att värma resten av fyllningen direkt i formen.4. Gratinerade paprikor: Placera de fyllda paprikorna i ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och fyllningen är gyllenbrun på toppen.5. Sallad: Skär körsbärstomaterna i halvor. Bryt bladen från gemsalladen. Blanda tomater och sallad i en skål. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt.6. Servering: Servera de fyllda, gratinerade paprikorna med den fräscha salladen vid sidan av. Njut av en smakrik måltid!