Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
849246557630007Fyllda paprikor 4 paprikor2 fp mujadara ris fullkorn & linser Quick N' Easy, 500 g 1 fp fetaost, 150 g 1 knippe salladslök, 125 g½ tsk salt2 msk olivoljaSallad 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp gemsallad, 160 g 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnssäker form ca 20 x 30 cm, en bunke och en liten skål.2. Fyllda paprikor: Dela paprikorna på längden och ta bort kärnor och hinnor. Lägg dem i formen med snittytan uppåt. Ställ åt sidan.3. Fyllning: Smula fetaosten. Skiva salladslöken tunt. Blanda mujadara riset med fetaost, salt och salladslök bunken. Fyll paprikahalvorna med blandningen. Får ni inte plats med all fyllning i paprikorna så går det bra att värma resten av fyllningen direkt i formen.4. Gratinerade paprikor: Placera de fyllda paprikorna i ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och fyllningen är gyllenbrun på toppen.5. Sallad: Skär körsbärstomaterna i halvor. Bryt bladen från gemsalladen. Blanda tomater och sallad i en skål. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt.6. Servering: Servera de fyllda, gratinerade paprikorna med den fräscha salladen vid sidan av. Njut av en smakrik måltid!