Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser

Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser

449346942750008
Fyllda paprikor2 paprikor1 fp mujadara ris fullkorn & linser Quick N' Easy, 250 g1 fp fetaost, 150 g2 msk olivolja1 tsk saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 70 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnssäker form ca 20 x 30 cm, en bunke och en liten skål.2. Fyllda paprikor: Dela paprikorna på längden och ta bort kärnor och hinnor. Lägg dem i formen med snittytan uppåt. Ställ åt sidan.3. Fyllning: Smula fetaosten. Blanda mujadara riset med fetaost och salt i bunken. Ringla över olivolja. Fyll paprikahalvorna med blandningen. Får ni inte plats med all fyllning i paprikorna så går det bra att värma resten av fyllningen direkt i formen.4. Gratinerade paprikor: Placera de fyllda paprikorna i ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och fyllningen är gyllenbrun på toppen.5. Sallad: Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda tomater och salladsmix i en skål. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt.6. Servering: Servera de fyllda, gratinerade paprikorna med den fräscha salladen vid sidan av. Njut av en smakrik måltid!