Fyllda paprikor med fullkornris, fetaost och linser
449346942750008Fyllda paprikor2 paprikor1 fp mujadara ris fullkorn & linser Quick N' Easy, 250 g1 fp fetaost, 150 g2 msk olivolja1 tsk saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 70 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnssäker form ca 20 x 30 cm, en bunke och en liten skål.2. Fyllda paprikor: Dela paprikorna på längden och ta bort kärnor och hinnor. Lägg dem i formen med snittytan uppåt. Ställ åt sidan.3. Fyllning: Smula fetaosten. Blanda mujadara riset med fetaost och salt i bunken. Ringla över olivolja. Fyll paprikahalvorna med blandningen. Får ni inte plats med all fyllning i paprikorna så går det bra att värma resten av fyllningen direkt i formen.4. Gratinerade paprikor: Placera de fyllda paprikorna i ugnen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och fyllningen är gyllenbrun på toppen.5. Sallad: Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda tomater och salladsmix i en skål. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt.6. Servering: Servera de fyllda, gratinerade paprikorna med den fräscha salladen vid sidan av. Njut av en smakrik måltid!